Pujada a la Coscollosa

Dissabte, 5 de desembre de 2009

Avui m'acompanya un amic de Tortosa, Ricardo. Ja és la segona vegada que sortim a fer alguna excursió pels voltants de Paüls. Pujarem dalt a la Coscollosa i tornarem a baixar pel mateix camí, però sortint des del poble. Agafem el camí cap a Sant Roc i a la creveta agafem un desviament a mà esquerra. Per la dreta, seguint la carretera, faríem cap a Sant Roc, punt de referència per a moltes sortides. Seguim per l'esquerra i al cap de pocs metres, ens tornem a desviar a mà esquerra i continuem per la pista de les ombries. Si no ens haguéssim desviat, la mateixa pista ens portaría cap al Tossal, la font del Teix, la font dels Ullals...
Una bonica vista pista amunt!! A pocs metres d'aquí ens trobem amb una bifurcació i ens desviem a mà esquerra, per la dreta seguint la pista, pegaríem tota la volta també.

Photobucket


Photobucket


Seguim caminant ben bé durant 1 km i a mà dreta enfilem senda amunt.


Photobucket


Photobucket


Ens van sortint a la nostra esquerra bones vistes del poble de Paüls!!

Photobucket


Ara ja anem a buscar el Portell...

Photobucket


... al que hi arribem al cap de poc!

Photobucket


Seguint per la mateixa senda, ens trobem amb una bifurcació, seguirem recte!, per l'esquerra la mateixa senda ens portaría cap al Aixeregall Rebio, la Font de la Vall d'Infern... ja descrits en una ruta passada!! La senda comença a agafar desnivell, ara el poble ens queda a mà dreta, però fins casi dalt de tot no el tornarem a veure!!


Photobucket


Un cop a dalt de tot, les vistes dels dos costats són espectaculars!! Us recomano de pujar-hi quan no hi bufi el vent i hi faci sol, com avui!!

Photobucket


Ara anirem cap a l'esquerra, seguint una senda mig desdibuixada que ens durà dalt al cim de la Coscollosa, a 878 metres.

Photobucket


Paüls allà baix, evoltat de muntanyes!!!

Photobucket


Des d'aquí podem observar la Tossa, la Moleta del Camp, Joan Gran, Punta de l'Aigüa, els Montsagres...

Photobucket


...a la nostra esquena, la Moleta d'Alfara, les faldes del Port, Tortosa, Alfara... fins i tot el Delta i el mar al fons!!

Photobucket


Després d'estar una bona estona admirant el paissatge que ens envolta, decidim que ja és hora de tornar cap al poble. Hi tornarem pel mateix recorregut que hem fet abans.

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Saluda a la càmara!!! Jejeje!!

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Passem per la bifurcació d'abans i ara cap al poble!! Una vista de la Punta de l'Aigüa al fons...

Photobucket


... i el poble de Paüls!!

Photobucket


Tornem cap a "La Creveta" i per la carretera seguirem fins arribar al poble!! Mirant cap a la dreta, intentarem observar on hem estat abans!!

Photobucket


Al cap de poca estona, ja tornem a estar al poble, punt de partida de la ruta d'avui!. Han estat uns 13 km i ens ha costat casi 4 hores!! Fins la propera!!

Descarrega't el track

No hay comentarios:

Publicar un comentario