Paüls: Coll Gilaberta - Lloà - Punta Aigüa - Paüls

Paüls, 13 de juny de 2009

Avui tinc un bon acompanyant!!! El meu pare no ha estat mai dalt a la Punta de l'Aigüa i jo no he estat mai a les Crevetes de Lloà. Perquè no anem primer a un lloc i després a l'altre??? I així ha estat!! Hem agafat el cotxe i l'hem deixat a la nostra finca al Morellà. Són les 8.30 del matí i el sol ja comença a calentar una mica!!Una vista del lloc per on anem a pujar! en direcció al Coll de la Gilaberta.També hi trobem marques de la ruta dels Estels del Sud. Anem pujant poc a poc.A la nostra esquerra pujant, el Pujador de la Camosa! ...interessant!!Amunt...

Pujant miro cap atràs i la vista és preciosa!!Passem prop la Cova de la Síria, a la nostra esquerra. Continuem amunt!!El caminant solitari ens ha deixat una altra indicació! Aquesta encara no la coneixía jo!Nosaltres cap al Coll de la Gilaberta. Aquí hi ha una forta pujada!!Una vista de la Punta de l'Aigüa! Més tard ja hi pujarem!!Al cap de poc arrivem al Coll de la Gilaberta! Cruïlla de camins. Avui anirem direcció Horta de Sant Joan.Uns metres més avall, ja podem vore les Roques de Benet. Avui sí que es veuen bé!!El Mas de les Crevetes de Lloà. Mirem cap al nostre proper objectiu: pujar dalt a la Punta de l'Aigüa.Ens desviem cap a l'esquerra, en direcció al Vacarissal. Si anéssim recte, al ruta ens duría direcció a les Roques de Benet i Horta de Sant Joan.El camí a Lloà!Una vista de la Mola d'Atans a la nostra esquerra pujant.La Punta de l'Aigüa allà davant!!El VacarissalEl pal indicador del VacarissalEl Pouet, al mig dels dos estrets. Completament sec.Després de pujar una bona estona, arrivem dalt al collet, on hi trobem una indicació que ens portaría al Coll de la Gilaberta......i una altra que ens porta cap a dalt al cim!Pujant pel crestall, igual que el recorregut de la Cursa de Paüls, al cap de poc ja sóm a dalt de tot!!Una bonica vista del poble de Paüls allà baix des de dalt...... i una del barranc per on hem pujat aquest matí.Ara, seguint un rato el recorregut de la cursa, passem d'una punta cap a l'altra i després pel mateix crestall, recte avant. Hi ha un lloc que no hi deu haver més de 1 metre i mig per passar-hi. A una banda tallat i a l'altra també. Pareixem cabres salvatges!!!Allà tenim la Punta del Vacarissal o Joan Gran. La pròxima vegada que tornem per aquests indrets, hi tindrem que pujar. D'aquí anem cap al Coll de l'Avenc.Un cop vist l'Avenc, comencem a baixar. Ara anem en busca d'un poc d'aigüa ja que és la 1 de la tarde, el sol calenta molt i l'aigüa que ens queda ja està massa calenta per beure.Passem pel Mas del Llassa i arrivem a la Cova del Llop, on aprofito per fer aquesta foto i omplir les reserves d'aigüa ben fresca i ben bona!!Passem pel costat de les runes...Una foto del cingle on hem estat avui mirant cap atràs!!Passem per La Fonteta i ja cap a casa. Baixem per dins del poble per fer una mica més suau l'arrivada.Em giro cap atràs i aprofito per fer aquesta foto intentat observar les muntanyes que hem vist avui!! Ara ja només em queda per la tarde anar a buscar el cotxe allà dins al Morellà!! Han estat uns 13 km i poc i ens ha costat unes 5 hores!! Fins la pròxima!!

1 comentario:

 1. Hola Xavi,
  Veig que això de la muntanya comença a poder en tu i que cada vegada fas rutes més interessants.
  T'he agafat 2 fotos per a fer-les servir per al blog que tinc de muntanya (enricadell.blogspot.com) espero que no em cobres drets d'autor, jeje. Es que no porto mai camara quan vaig a entrenar-me.
  Avere si ens trobem algun dia per n'estes muntanyes perquè nomes me trobo cabres i un parell de gossos depent del dia, jeje.
  Jo solgo anar molt per Montsagre, Mola Grossa, Piló, Gilaberta...

  Salutacions i bona afició estas agafant!!!!

  ResponderEliminar