Paüls: Montsagre - Punta de l'Aigüa - Paüls

Paüls, 30 de maig de 2009

Avui he aprofitat lo bon día que ha fet i hem anat a caminar jo i un altre Xavi!!! Han sigut casi uns 10 km. Les vistes que hem pogut vore han sigut espectaculars!! Hem passat per molts llocs on fa poc hi va passar la Cursa de Paüls!! Hem agafat la moto i hem pujat hasta la "Bassa del Coll Roig" o "de la Refoia" com hi diuen!!


Allà hem deixat la moto!!Anem a buscar la senda...Baixant tenim una vista de la Punta de l'Aigüa! Avui hi anirem!!Anem cap a la Font del Montsagre de Paüls!!Un cop hi sóm, em giro i aprofito l'ocasió per fer esta preciosa foto! Veiem la paret de la Mola Grossa! Per aquí passa la Cursa de Paüls!!Ara ens dirigim cap a la Font del Montsagre d'Horta! Quan anem caminant, em giro per fer aquesta foto! Veiem el lloc d'on venim!!Ja casi hi sóm! L'últim cop que hi vam estar, feia molt mal temps. Avui en canvi, el sol calenta de valent i les vistes són precioses!!La Font del Montsagre d'Horta!! Crec que fa poc que l'han reformat, ja que l'últim cop que hi vam estar no la vam trobar igual com avui!!Ara anem en direcció al Coll de la Gilaberta! Senda amunt, aprofito per girar-me i fer esta foto. El Tossal d'Engrilló!!Com que avui no bufa el vent i fa bon día, decideixo seure a la vora mateix del tallat tot i que les altures no són el meu fort!! Les Roques de Benet ens apareixen allà al fons!!Una bonica vista d'Horta de Sant Joan allà baix!!!Continuem caminant i passem a la vora d'una coveta. Ben segur que fa temps algún pastor ho feia servir de refugi!! Què Xavi hi estàs bé aquí dins??? jejejeje!!Passat el Coll d'Atans, ens apareix la Punta de l'Aigüa!! lloc a on ens dirigim!!Si mirem cap a la dreta, les Roques de Benet impresionen!!Al cap de poca estona, arrivem al Coll de la Gilaberta, cruïlla de camins. Ara anirem en direcció al Vacarissal!! A l'esquerra Paüls, a la dreta Lloà!! La propera vegada que tornem a passar per aquí, mirarem d'anar-hi!!Sóm dalt al coll!! El "caminante solitario" ens ha deixat una indicació del lloc d'on venim. La senda per anar dalt a la Punta de l'Aigüa marxa per la vora mateix d'aquesta indicació, vorejant la roca!Nosaltres anem pel crestall, seguint una mica el track de la Cursa de Paüls!!Ja sóm dalt al cim!! Una altra indicació per si no sabem on sóm!!!Quines vistes més boniques des d'aquí dalt!!!...Si mirem enrera, tenim les Roques de Benet!!Ara ens en anem a buscar la senda, crestall avall!!El Pouet del Vacarissal!! Al mig dels dos estrets!!El pal indicador del Vacarissal!! Per la dreta també faríem cap a Lloà!! Nosaltres en direcció al poble!!


Amunt fins dalt al coll!!!Un cop dalt, em giro i faig esta bonica foto. El "Joan Gran" o "Punta del Vacarissal" davant nostre! El proper día que hi tornem intentarem pujar dalt de tot!! Ara ja només ens queda la baixada i ja serem a Paüls!!Allà baix el tenim!!Baixant, em desvío a la dreta un moment per treure-li una foto a la "Cabana del Jordi". Una més per al record!!Passem per la vora d'unes Runes. Aquí ens hem creuat amb gent coneguda!! S'estaven entrenant per a la nocturna Fredes - Paüls, que té lloc dintre de poc!! Corren igual que les cabres!!! jejeje!!Passem per la Fonteta!Una última foto abans de dinar!! La gana ja está feta!!!Després de dinar, ens toca anar a buscar la moto dalt a Montsagre! Agafem el cotxe i amunt!! Pujant, mireu quina foto més bonica!! Caro allà al fons!!Continuem pujant! Ens crida l'atenció la gran esllevissada que hi va haver fa poc en aquesta zona!! Impresionant!!!Un cop sóm dalt a Montsagre, fem una última foto a la bassa!!Baixant mirem a l'esquerra i fem esta foto. Per avui ja n'hi ha prou. El dia ha estat molt bo i hem xalat molt!!! Fins aviat!!!

2 comentarios:

  1. Ek fiera, ja veig que t'has tirat al monte, a fer salut!! De terreno per voltar no ken fa falta, i només coneixem una mínima part... Jo tiro més cap a les curses, ara preparant triatló, és molt apassionant, i fa fredat vore lo munt de gent que s'està aficionant a fer deport. Bé mos nem parlant eh, saludos Joan

    ResponderEliminar
  2. Eiiii!! Hola crack!!! Jejeje m'alegro que te passes per aki de tant en tant!!! Al menos la faena que faig, algú se la mira!!! Jejejeje! Que te vaigue bé lo triatló este que comentes i a ver quan podem anar a algún lloc guapo. Me falten per fer dos o 3 rutes interessants: donar la volta a la Tossa pel camp del Castillo, de Paüls a Horta pel baixador d'En Valero i anar cap als masos de Fandos i del Capellà. Si t'animes algun dia ne podem fer alguna!! Mos parlem!! Deuuuuu

    ResponderEliminar